شمس لیمویی


واقعا متحیرم چه نامم چیزی که می‌خوام راجع بهش بنویسم رو! چون محصولی که می‌خوام بنویسم، با همین اسم، با چیزی اضافه‌تر از ترکیب فعلیش، تا ۳۶ سال پیش تو ایران تولید می‌شده؛ که البته یهو دهم بهمن ۱۳۵۷ تصمیم گرفته می‌شه کارخونه رو آتیش بزنن دورهمی (چون همیشه بهترین راه، از بین بردن همه‌چیزه و اصلا ذره‌ای لازم نیست فکر کنیم که شاید بشه از چیزی که یکی دیگه ساخته و حالا به هر نحوی به دست ما افتاده، استفاده بهتری کرد. مثلا تبدیلش کرد به کارخونه گلاب‌سازی. البته چند سال بعد به فکرشون رسید هم‌چین چیزی و خرابه‌هاشو تبدیل کردن به موزه! 😀 +). و الان اگه بخوام به اسم درست، این محصولو صدا بزنم باید بگم «آبجوی شمس» که همین ممکنه باعث شه، عمو فیلطرچی محترم به حضور تو این‌جا علاقمند بشه که از همین تریبون ازشون می‌خوایم که فراموش کنه این یه بارو و بهش می‌گیم: جناب سروان ننویس! 😀

قبلا هم دراین باره نوشتم که به نظر میاد «آب‌جو/آبجو/دلستر و ماالشعیر» همه یه چیز باشن ولی اسمی که طی سال‌های اخیر تو ایران جا افتاده «دلستر»ئه که شاید بشه به حساب زبلی شرکت «بهنوش» گذاشت این انتخابو. ما هم به خاطر همین داستان، برخلاف میل باطنیمون، دلستر لیمویی شمس صدا می‌کنیم داستان رو. دلستری که دیدنش برای تو سال ۱۳۹۱ تو یخچال یه سوپرمارکت تو تهران حیرت‌آوره، چون یه زمانی دلستر (شما بخونین آب‌جو) شمس اینقدر معروف بوده که بعضیا برند محصول رو به جای محصول استفاده می‌کردن و به جای «آبجو» می‌گفتن «شمس»! (بعله ایرانی آزاده‌ی عزیز، ما خیلی قبل‌تر از این‌که غربی‌ها، گوگل و زیراکس و .. رو استفاده کنن، همچین داستانایی داشتیم و طبق معمول خفن‌ترین، گولاخ‌ترین، بهترین، اولین و نانازترین بودیم :D) و حالا و بعد از این‌همه سال این‌که ببینی شمس تو یخچاله، حس غریبی بهت دست می‌ده (هرکی ندونه فکر می‌کنه چند ساله‌مه 😀 آدم یاد این پیرمردا میفته که تو اتوبوس به آقایون فحش می‌دن و از خوبیای «اون خدابیامرز» می‌گن :D)

شیشه‌ی باحالی داره این دلستر. چاپ روش سراسریه و مثل خیلی دلسترهای دیگه صرفا یه برچسب نیست. نکته‌ی دیگه‌ای که به چشم من اومد این بود که کلا Fontهای استفاده شده (چه فارسی، چه انگلیسی) و حتی ترکیب رنگیش به نظر من، یادآور قدیمه و رسما سعی شده یاد «اون خدابیامرز» بندازه آدمو 😀 این‌که نوشته‌ی انگلیسیش اینقدر گنده‌س هم به نظر من جالب اومد. فکر می‌کردم نمی‌ذارن محصولات ایرانی اسم فارسیشون اینقدر تو چشم نباشه. البته گنده زیرش فارسی نوشتن اسمشونو ولی اصلا به چشم نمیاد به نظر من. راستی درش هم پیچی نیست این دلستر ۱۰۰۰ تومنی 😐

اما چیزی که منو جذب این دلستر کرد، نه اسمش بود و نه شیشه‌ش؛ بلکه طعم عجیبش بود! این دلستر رو وقتی می‌خورید احساس ماست و خیار خوردن بهتون دست می‌ده :D. توش یه سری سبزی هست انگار، یه جور طعم نعنا داره. معلوم نیست چیه ولی خوب چیزیه. راستی یه ته‌مزه‌ای هم داره که من این ته‌مزه تقریبا گس رو توی «مالت کولا» هم که همین شرکت می‌زنه حس می‌کنم. نمی‌دونم چیه داستانش. این طعم اینقدر خوب هست که کسی مثل من که مدت‌هاست دلستر لیمویی نمی‌خوره، بیاد سراغ این دلستر (البته طعم دیگه‌ای هم نداره شمس. حداقل فعلا نداره). یه نکته‌ی دیگه راجع به طعمش هم این‌که بی هیچ دلیل علمی‌ای، احساس می‌کنم از این طعماس که حتی یخ هم بزنه حس خنکی نمی‌ده خیلی به آدم. یه جوریه، سنگینه یکم.

این دلستر مال شرکت ایران برتره و طی تحقیقات میدانی فهمیدم که این شرکت نوشیدنی‌های کاله رو می‌زنه 😐 کاله فقط مونده یه شرکت بزنه برای تولید آدامس (البته اگه نزده باشه تاحالا :|) و البته ایران برتر هم صدساله که داره این آدرس رو می‌زنه رو محصولاتش به عنوان وبسایتش، و صدساله که وبسایتی وجود نداره تو این آدرس 😐 خداییش راه انداختن یه سایت چقدر هزینه‌بره مگه؟ اونم واسه شرکتی به این گندگی؟ 😐

آها راستی. من اینو فقط تو جنوب شرق تهران پیدا کردم. نه تو غرب، نه شمال، نه شمال غربی و نه شمال شرقی تهران، تو هیچ کدوم پیدا نمی‌شد. اصلا نمی‌دونستن چی هست.

دسته‌بندی: نوشیدنی گازدار، دلستر، مالت، آب جو، لیمو

مزه حدودی: ماست و خیار :D، نعنا، سبزی، دلستر، لیمو

قیمت: ۱۰۰۰ تومان. گویی ارث پدرانشان را می‌ستانند. چه فازیه خوب؟ ۱۰۰۰ تومن واسه دلستر شیشه‌ای ۳۰۰ میلی‌لیتری؟

ترکیبات: عصاره مالت، کنستانتره طبیعی میوه (۸/۵درصد)، اسید سیتریک، اسید آسکوربیک، اسید لاکتیک، طعم‌دهنده‌ی لیمو، آب گازدار

+++++

http://baaemail.com/

با ایمیل یه سایت با یه ایده‌ی خیلی خوبه که درست هفته‌ی پیش، راه‌اندازی شده. داستان ساده‌ست. انتخاب می‌کنید که به چه فیلدهایی علاقمندید، و برای شما ایمیل‌هایی با همون محوریت میاد و مثل نیوزلترهای زوری شرکت‌ها نیست. خودتونین که انتخاب می‌کنین چی بیاد براتون.

توضیحات خودشونو بخونین شاید بهتر باشه:

«باایمیل یک سرویس اطلاع‌رسانی بر بستر ایمیل است که از این طریق می‌خواهد شما را برای مطالعه آنچه به آن علاقه دارید و پیگیری موضوعات مختلف در هر زمینه‌ای کمک کند. ما به کمک تیم دبیران خود تلاش می‌کنیم تا بهترین مطالب ممکن در حوزه مورد علاقه شما را هر هفته در قالبی ساده، زیبا و با کیفیت برای‌تان ارسال کنیم.»

اینم ویدیوی معرفیشونه. بلاگشون رو هم بخونین، خوبه.

9 دیدگاه دربارهٔ «شمس لیمویی»

  1. با توجه به تگ های به کار برده شده و مطالب موجود در تارنمای شما ، در صورت حذف نشدن این پست تا ٢۴ ساعت کاری اینده ین تارنما فیلتر میشود ، در صورت شکایت یا اعتراض چند تا شمس به درب منزل ما تحویل دهید

  2. نکته اش اینه که شکر نداره و با آبمیوه شیرین میشه. هم این وهم مالت کولا… قیمت هم به همین دلیل بالاتره

    آبلیمو هم مگه شیرین میشه؟ خود عصاره مالت شیرین هست البته اگه به اندازه زده بشه و شرکتهای داخلی یه کوچواو میزنن که بگن عصاره مالت داره وبعد با شکر طعم رو میزون میکنند.
    در مورد تشتک پیچی یه مدت باب شد ولی مشکلاتی رو هم ایجاد میکرد که تولیدکنندگان از خیرش گذشتن 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن